Med miljoner kronor från Danmark får svensk forskning om knylkornet en ordentlig skjuts framåt för att bli ett perent spannmålsslag anpassat för Norden och så besöker vi en lantbruksmaskinåterförsäljare som...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program handlar det om hur ekologisk majs odlas på bästa sätt samt om hur det gått med virtuella elstängsel, något som just nu testas på KC Ranch i...
I onsdagens program handlar det om hur nya avtal från Fortifikationsverket tvingar ranchdriften på Revingehed att läggas ner och om hur HIR Skåne nu erbjuder reducerat pris på riskrådgivning.
Det saknas nederbörd på många håll i landet och Lantbruksnytt har pratat med Per Germundsson på Lantmännen om vad de tror om kommande skörd och så besöker vi Swedish Agro...
Midsommarveckans måndag bjuder på en spannmålsuppdatering med kraftiga skutt som lär glädja spannmålsodlarna.
I dagens Lantbruksnytt handlar det om att danska slaktsvinsstallar står tomma, vi sammanfattar några av veckans viktigaste inslag samt går vidare med vår tävling där det finns möjlighet att vinna...
I dagens program handlar det om bevattningsteknik och att det mesta är slut nu till följd av torkan och på samma tema undersöker nu SLU om betande nötkreatur kan klara...
Regeringen arbetar med åtgärder för att rädda lantbrukares problem med torkan men Peter Kullgren avfärdar ett krisstöd i dagens program som även handlar om en mjölkproducent som turligt nog ökat...
Senaste inslagen
Ny auktionssajt låter handlarna äga begagnataffären
Skörden av grönärtor hittills i genomsnitt sämre än väntat
Bredda maskinportföljen med en bättre begagnad betupptagare
Rekordår för svensk oljeväxtodling
Regnovädret drabbar lantbrukare
Nu faller falltal och kvalité
Dyrt men rent med biogas
KLS Ugglarps om tyska prisfallet
Chipsskörden närmar sig och såhär ser OLW på årets skörd
Skörden når inte upp till förväntningarna i Skaraborg
Lantbruksutbildningarna populära på SLU
Spannmålspriset fortsätter upp
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.