Lantbruksnytt var på på plats på lantbruksmässan DLG Feldtage i Tyska Erwitte. Och vi ger en inblick kring läget i spannmålsmarknaden för juni utifrån senaste USDA-rapporten och den senaste tidens...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program återvänder vi till sockerbetsförsöken utanför Staffanstorp men den här gången för att titta på ny teknik och så berättar en av Arlas mjölkproducenter vad han anser om...
Årets skörd av gröna ärtor började denna veckan och Lantbruksnytt var på plats och så ger LRF:s ordförande Palle Borgström sin syn på utfallet i EU-valet.
Förstaskörden blev bra i Skåne. Lantbruksnytt besöker Vankivagården som även bygget ut stallarna just nu och så besöker vi ytterligare en mjölkproducent i dagens program, den här gången för att...
Spannmålspriserna fortsätter att falla men än är det inte för sent att sälja. Finland vaccinerar djurskötare mot fågelinfluensa. Ny vecka med Lantbruksnytt.
I dagens program handlar det om att det danska slakteriet Tican ökar resultatet trots kraftigt minskad volym. Dessutom är det en nyhetssammanfattning från veckan som gått och en söndagstävling.
Centerns toppkandidat till EU-valet, Emma Wiesner, vill se fler svenska parlamentariker ta fajten i jordbruksfrågorna nere i Bryssel. Och Lantbruksnytt var med när vårens första Traktorcafé anordnades i skånska Gärds...
Inför EU-valet har vi pratat med Miljöpartiet vill göra det ekonomiskt fördelaktig att kunna bruka jorden på ett sätt som möter klimatkrisen. Rosenqvists Irrigation är involverade i Näringsbevattningskonceptet.
Senaste inslagen
Mikroplast i långliggande försök
Kluvna knölar i Lyckebys potatisförsök
Slopa beteskravet för mjölkkor
Nya ersättningarna för miljöytor
Tidigare äppelskörd än normalt
Mellangrödan ska ha stor utsädesmängd
Odlingskoncept inom potatis- och grönsaksodling
Arlas ambassadörer ska öka förståelsen kring mjölkproduktion
Stabilt halvårsresultat för Arla
20 % ner för Pöttinger
Rapsmästaren 2024 har gått i mål
Lyckebys första provgrävning
Tidigare intervjuer
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.
Inom 20 eller 30 år kommer jordbruket genomgå en perenn revolution. Det menar dagens måndagsgäst, Lennart Olsson, professor i hållbarhetsvetenskap vid Lunds universitet.
I dagens måndagsintervju ska vi höra SVA:s expert Oskar Nilsson berätta mer om den minskade antibiotikaförsäljningen för djuranvändning i EU.
I dagens program berättar vi bland annat att finsk sockerproduktion behöver fler odlare och att forskare erfar att USAs hamnar bombarderas med afrikansk svinpest.
Hur ska vi summera lantbruksåret 2019? Och vad väntar under 2020? Vi bjöd in LRF Konsults Christine Andersson för att reda ut några av frågetecknen i dagens måndagsintervju
Sveriges grisbönder har ett tufft år bakom sig med turbulens på marknaden och höga foderpriser. Christian Carlsson, som är ordförande för Skånes och Blekinges grisproducenter, vågar ändå se positivt på det kommande året. Hör mer i dagens måndagsintervju.
I dagens Lantbruksnytt får vi en nyhetsuppdatering men sedan blir det fokus på majs. Det är en gröda som blir allt vanligare på åkrarna i framför allt Sydsverige. En som vet allt om majsens fördelar, men också om majsens utmaningar, är Hans Thorell som började odla grödan redan på 70-talet.
Hasse Ripa har varit verksam inom lantbruksmaskinbranschen i flera decennier. I dag är han marknadschef för relativt nystartade Swedish Agro Machinery med huvudagenturen Claas. Hur går det för Swedish Agro Machinery?