Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Hir Skåne

Senaste programmen

Stabil marknad för gris i Sverige. Viktor Tornberg, vd på KLS förklarar marknadssituationen i dagens program som även handlar om radhackor.
Prisuppgång på spannmålsbörsen, fram för allt för vete. Idag berättar vi också om utvecklingen av aviär fågelinfluensa hos mjölkkor i USA.
I dagens program handlar det om den förväntade skörden av oljeväxter i Ukraina denna säsong och så är det en sammanfattning av veckans viktigaste händelser samt en söndagstävling.
Kalkyl för lantbrukare som är intresserade av täckdikning är nu tillgänglig och framtagen för specifika åtgärder på gårdsnivå. Cyberattacker hör till vanligheterna nu och vem som helst kan drabbas. Även...
Idag har vi tittat på täckdikning, en investering som gör arbetet lättare för många men även kan bidra till ett bättre resultat. Och i veckan var det maskindemonstration av radhackor...
Rapsolja med minimala koldioxidutsläpp. Lantbruksnytt besöker Gunnarshögs Gård och så handlar det om livsmedelsberedskap. Den här gången berättar företrädare för Mistra Food Futures.
I dagens program besöker vi en lantbrukare med utegrisar och förädling samt egen försäljning och så tittar vi på ytterligare ett program för att mäta försörjningsbalansen av livsmedel på kommunnivå.
I tisdagens program har vi besökt Traktorservice i Östra Sönnarslöv som gör en satsning inför framtiden. Och danska lantbruksföretaget First Farms vill växa med 100 procent.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Odlingskoncept inom potatis- och grönsaksodling
Arlas ambassadörer ska öka förståelsen kring mjölkproduktion
Stabilt halvårsresultat för Arla
20 % ner för Pöttinger
Rapsmästaren 2024 har gått i mål
Lyckebys första provgrävning
Beställ utsäde i god tid
Skörd av hampa i Skåne – mer odling behövs
Blandad kvalitet av spannmål i södra Skåne
Verticillium i raps - stort resistenstest nästa år
Nu är rapsskörden i princip avklarad
Samlad svensk sockerfabrik invigd i Örtofta
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.