Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens Lantbruksnytt besöker vi en gård som ställt om från mjölk till kött med modern teknik och så har vi en rapport om ett ökande problem med stjälkbakterios i...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om en mejerisatsning av ett par lantbrukare i Hässleholm, och så kan gödslingskurser uppdatera kunskapen för fosfor och kalium.
I dagens program berättar vi om slutbetänkandet från den parlamentariska landsbygdskommittén som kom igår. Dessutom får vi tips om hur man gör en exitplan för sitt lantbruksföretag. Det är minst...
Lantbruksnytt handla idag om vad den nya tjänsten SAM-Odling innebär, samt de nya reglerna för förgröningsstödet 2017 och så kan vi också berätta om hur det blir enklare med precisionsodling.
Lantbruksnytt handlar i dag om Lantmännen maskin som som genomgått stora förändringar under 2016. Och så får du höra om märkningen ”Redig mat från trakten” som varit igång ett år...
Idag sänder vi ett extra långt Lantbruksnytt om året som har gått. 45 minuter som summerar våra 262 program och över 500 reportage som gjort 2016.
I Lantbruksnytt på årets näst sista dag får du veta mer om hur lantbruket skulle påverkas om räntan går upp. Sedan kommer vi även att berätta om ny forskning som...
I dagens Lantbruksnytt redogör Eons marknadsanalytiker för vilket som är bäst, fast eller rörligt elpris. Och så redogör vi för när det är lönsamt att proteingödsla den egna foderspannmålen.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Grahns tar sig an hampaskörden
Tackla insekter med hjälp av insådd
Snabb omställning av plogen
God skörd i sydöstra Sverige - efter några tuffare år
Ny tork ökar kapaciteten utan mer personal
Signalgröda mot vildsvinsangrepp går mot sitt slut
Första spadtaget till Lantmännens ärtproteinfabrik är taget
Försäkring mot både torka och översvämning
Mikroplast i långliggande försök
Kluvna knölar i Lyckebys potatisförsök
Slopa beteskravet för mjölkkor
Nya ersättningarna för miljöytor
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.