Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

I dagens Lantbruksnytt kan vi berätta att intresset för att ställa om till ekologisk odling är det minsta på många år. Ny prognos talar för en tydlig minskning av arealen...
I dagens program tar vi del av en ny rapport som slår fast att det är tuffa tider för svenska ekobönder. Samtidigt fortsätter intresset för importerade ekovaror att öka kraftigt...
Turerna kring Boxholms mejeri fortsätter men Glada Bonden är säkra på att gå vinnande ur tvisten med Arla. Och generationsväxling inom lantbruk är en stor process där allt måste gå...
Prognosen justeras upp för årets sockerbetsskörd, vi rapporterar från halvvägs i säsongen på bruket och så ser det ut som att priset på olja kommer att stiga i takt med...
Lantbruksnytt vecka 50 inleder vi med ett nyhetssvep med en rapport från spannmålsmarknaden, och i Australien fattas arbetskraft i skördesäsongen.
I dagens Lantbruksnytt ger vi en återblick på veckan som gått med ett nyhetssvep.
I dagens program berättar vi att det har sålts mycket begagnade lantbruksmaskiner under pandemiåret 2020. Vi får också veta hur kompost-te förbättrar mikroliv och jordhälsa.
I dagens program konstaterar vi att det går bra för svensk grisproduktion just nu jämfört med kollegorna i Europa och på svenska slakterier verkar man inte vara så bekymrad för...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Betkampanjen
Lantbruksbarometern mars 2021
Arbetskraft säsongen 2021
Antibiotikakonsumtionen i Sverige
Roots of Malmö Kombucha
Borgeby ställs in - igen
Vinterodlade bladgrönsaker i tunneln
Höstgrödor efter vintern
Nya UPMA i grönsaker
Kraftigt ökat intresse för naturbruksutbildningarna
Verka suggklövar på rätt sätt
HKScan besiktigar tjurkalvar
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.