Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I Lantbruksnytt fredag kan vi berätta att Åhus Grönt tvingas plöja ner hundratals ton av skörden till följd av försäljningstapp i pandemins spår. 
Intresset för stora slåttermaskiner ökar i Sverige...
I dagens program berättar vi om den nya e-handelsplattformen hos Lantmännen Maskin som ska underlätta vid inköp av reservdelar och tillbehör. Och tyska Claas har aldrig tillverkat egna lastmaskiner. I...
Lantbruksnytt besöker lantbrukare Per Åsheim som hade oturen att få med några gram Harmony per hektar i ogräsblandningen till sockerbetorna, något som fick ödesdigra effekter. Och så får vi reda...
I dagens program kikar vi på ett nytt sätt att bekämpa den globala skadegöraren kålmal som nu testas av HIR Skåne. Och vi har besökt Borgebyfältet där den inställda mässan...
Dags för en ny vecka med Lantbruksnytt och den kommer i vanlig ordning att inledas med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program blickar vi tillbaka på några av nyheterna från veckan som gått.
I dagens program besöker vi spannmålsodlare i skånska Träne som har satsat på efterfrågad sötpotatis som specialgröda, tredje året med grödan har de mer än fördubblat odlingen. Och vi har...
Sommaren väntas bli tuff för många mindre livsmedelsproducenter. Försäljningen har ökat för många jättar, men samtidigt räknar närmare 70 procent av de småskaliga livsmedelsproducenterna med att affärerna kommer gå dåligt...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Farmsight för det uppkopplade lantbruket
SJV föreslår eco-schemes
Tosterup gård sår maltkorn
EU skall nå 25 procent eko
Ökad mjölkproduktion del 3
Skiftarbete i verkstaden
Nytt dikostall för lantraser
Ökad mjölkproduktion del 2
Farm to Fork debatt
Arla om mjölkpriset
Ökad mjölkproduktion del 1
Smittspårning fågelinfluensa
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.