Vi börjar i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
En tränad och lugn ko-kompis kan hjälpa i situationer när kor kan bli rädda enligt studier från SLU. I dagens program gör vi också en tillbakablick på veckans nyheter.
I dagens program handlar det om hur lantbruket nu får betala 8,62 miljarder mer i ränta per år och om den ovissa framtiden kring gödselgasstödet.
I dagens program handlar det om hur inhemska baljväxter kan bli framtida komplement till rödklöver i vallen samt om kostnadsökningen för Livsmedelsverkets nya riskklassning.
Vi rapporterar från Örtofta där man är halvvägs genom betkampanjen. Den höga sockerhalten ser ut att väga upp för en lägre rotskörd. Och riktade stöd, hållbara jordbruksmetoder och marknadstransparens i...
Lantbruksnytt onsdag handlar om ett naturligt gödselmedel som ger lägre CO2 avtryck och mer kväve per kilo. Vi gör ett återbesök på lantbruksmaskinmässan Eima och tittar på några innovationer som...
Självförsörjningen betydligt mer komplex än bara storleken på produktionen. Det finns en risk att vi undervärderar vår produktionskapacitet. Och mer medvetenhet och bättre konkurrensvillkor behövs för ekologisk mat menar företrädare.
Det har varit både upp och ner på spannmålsmarknaden de senaste veckorna. Nu är det fraktavtalet mellan Ryssland och Ukraina som påverkat priserna men inte på det viset man kunnat...
Senaste inslagen
Veterinärens kommunikation
De valde band för vägens skull
Sockermarknaden i pandemin
Arla Foods bokslut 2020
Rapsarealen
Svenska foders resultat 2020
Brist på nöt
Betkampanjen avslutas
Unik växtförädling av rybs
Spannmålsmarknaden februari 2021
Bevuxen mark viktigare än växtföljden
Majsförsök med näringsbetning
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.