I veckans första upplaga av Lantbruksnytt blir det i vanlig ordning en rapport från spannmålsmarknaden, där ökad export från väst kan försvåra den europeiska avsättningen framöver.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Dagens program handlar om att antalet konkurser i Sverige ökar rejält. Vi sammanfattar några av veckans viktigaste händelser samt redogör för vem som vann i förra söndagens fråga.
Finska Junkkari har en lång historia och tillverkar bland annat såmaskiner. Nu gör de comeback i Sverige genom en ny kanal och så tittar vi på vikten av att skydda...
Axgroning i rågvete kanske inte är allt. I dagens program berättar växtförädlare på Lantmännen att i år får vi vara beredda på det problemet i alla spannmålsgrödor. Och så tittar...
Skörden av spannmål har kommit igång, men lite knaggligt. Regnskurar sätter käppar i hjulen och nu gror även kärnor i rågveteax på fält. Lantbruksnytt träffar i dagens program KLFs vd...
Dagens Lantbruksnytt handlar om hur fiberlin kan göra comeback och så tittar vi på ett projekt där man ska återinföra visenten i den svenska skogen för att beta.
I tisdagens upplaga av Lantbruksnytt handlar det om hur den varma våren och regniga sommaren varit gynnsam för potatisen. Vi tar oss också tillbaka till Borgeby Fältdagar och den fältvandring...
I måndagens program bjuds det på en rapport från spannmålsmarknaden där det ännu en gång varit en stökig vecka.
Senaste inslagen
Brist på nöt
Betkampanjen avslutas
Unik växtförädling av rybs
Spannmålsmarknaden februari 2021
Bevuxen mark viktigare än växtföljden
Majsförsök med näringsbetning
Temperaturen avgörande för svartpricksjuka
Kameraövervakade slakterier
Axima Kalmar
LRF om viltfoder
Nya regler för utländsk arbetskraft
Resistent rajgräs i Skåne
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.