Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I torsdagens program berättar vi att det blir aktiviteter på Borgebyfältet om än i mycket liten skala. Men det bygger på att myndigheterna lättar på restriktionerna. Konstaterade angrepp av rödsotvirus...
Arlas mjölkbönder är bland de mest klimateffektiva i världen. Vi tittar närmre på den unika klimatdatabasen som hjälper till att uppnå klimatmålen. Och så lanserar Timac Agro en ny biostimulant...
I dagens program om hur Väderstad satsar vidare på utvecklingsarbetet och har startat nytt laboratorium. Och vi tar del av hur man på danskt vis når dräktighet på första brunsten...
Vi inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där priserna fortsätter på rekordnivåer.
Har du missat rapporteringen från veckan? I söndagens nyhetssvep ger vi en återblick på några av veckans inslag. Fler nyheter hittar du här på hemsidan.
Lördagens Lantbruksnytt handlar om hur topputbildade veterinärer i Storbritannien har fått svårare att arbeta i Sverige i och med Brexit. Ljungby Maskiner ökar inom lantbruket. Stor effekt i förhållande till...
I fredagens program tittar vi på centiumbehandling i sockerbetor innan uppkomst som en bra metod för att bli av med de värsta ogräsen. Skånemejerier lånar ut logistikplanerare för Regions Skånes...
Blommor med avvikande färg runt brunnar hjälper lantbrukaren att upptäcka dem, vi kikar på ett EIP-projekt som Odling I Balans jobbat med och så tittar vi på FINEST ett projekt...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Lyckeby kampanjstopp
Fågelinfluensan kan sprida sig i landet under vintern
Plantekongress jordbearbetning
Vidinge grönt satsar på vattenhushållning
Döda betor
Plantekongres Glyfosat
LRF om stöldligorna
Sanering av fågelinfluensa
Ej jämställt i lantbruket
HKScan blir klimatneutrala till 2040
Upplever brist på köttraskalvar
Traktorstatistiken 2020
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.