Även om mjölkning och leveranser flyter på skapligt i Sverige jämfört med i andra länder, så påverkar coronakrisens effekter på mjölkmarknader även marknaden i Sverige. Och det finns en uppåtgående...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Produktionen av ekologisk soja står still i Kina. Därmed finns det risk för att en bristsituation snart kan uppstå i Sverige. Tidigast i maj kan EU besluta om generell dispens...
I dagens program rapporterar vi om en studie från Finska Åbo Universitet som kan medföra en svårighet att få till ett nytt godkännande för glyfosat efter 2022 då fåglars hälsa...
I dagens program berättar Filip Niléhn om hur vårbruket går på vårt eget lantbruk, Hovbydal och så tittar vi på den senaste upplagan av Pöttinger Terrasem Fertilizer som numera kan...
I dagens Lantbruksnytt blir det en rapport från spannmålsmarknaden som visar på stigande priser i Europa men en tuffare marknad i USA.
På söndagar sammanfattar vi veckans nyheter i svepet. Ni hittar alla våra inslag och program här på vår hemsida.
Idag tar vi en titt på nya strategier för odling av ekologiska sockerbetor. Och vi ser närmre på när Jordbruksverket testar strategier mot gräsogräset åkerven.
Amerikanska lantbruket har påverkats mycket av coronapandemin med fallande priser. Vi har pratat med Jerry Annen, börsmäklare på West Wind Financial
som aldrig varit med om en liknande situation under...
Senaste inslagen
HKScan sponsrar unga köttbönder
Mjölkpriset och lönsamhet
Gödslingsstrategier i raps
Första potatissättningen
Brist på stallgödsel
Axial 50
Stor mjölkgård i Halland
Bertes nya havrekvarn
Österlenkryddor ställde om
New Holland ser ljust på 2021
Axima i Veddige
Arla stämmer Boxholms kommun
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.