Ukrainska lantbrukare har stora bekymmer i av Ryssland ockuperade områden. I dagens program handlar det om deras situation och så medför mildare vintrar att fler gäss övervintrar, ett stort problem...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Lantbrukare måste bli bättre på att hantera risker. Det berättar Landshypoteks affärsområdeschef i dagens Lantbruksnytt som även handlar om fruktträdskräfta, ett allvarligt problem för äppelodlingar.
I tisdagens upplaga av Lantbruksnytt handlar det om hur EU-tribunalens dom kan bli förödande för svensk biogasproduktion och om den globala bristen på griskött.
Små förändringar på spannmålsmarknaden men priserna tog ändå ett litet skutt uppåt.
I söndagens utsändning av Lantbruksnytt bjuds det i vanlig ordning på en tillbakablick på några av veckans höjdpunkter.
I lördagens upplaga av Lantbruksnytt handlar det om hur JCB nått slutsatsen att förbränningsmotor driven av vätgas är vägen framåt. Det handlar också om hur svenska lantbrukare snart kan få...
I fredagens upplaga av lantbruksnytt handlar det om att det finns stort intresse bland lantbrukarna att producera mer el i framtiden. Det handlar också om åkermarkspriserna för 2022 där man...
I torsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om hur Arlas stängning av mejeriet i Sundsvall på sikt kan få effekter för de mindre gårdarna och om hur det finns goda...
Senaste inslagen
Österlenkryddor ställde om
New Holland ser ljust på 2021
Axima i Veddige
Arla stämmer Boxholms kommun
Bollerup bygger stall
Borgeby ändrar format
Paddel i maskinhallen
Skördetid för morötter
Hård vinter i Texas
Osäker eltillgång bromsar investeringsviljan
Markpriser 2020
Varg i Skåne
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.