Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Årets spannmålsskörden räknas ner och gödselpriserna stiger, några av rubrikerna från veckan som gått. Missa inget och häng med i vår tillbakablick i nyhetssvepet.
Danmark bävar för vad ett ASF-utbrott skulle innebära för grisnäringen i landet och till vilket pris. Och Lemken körde demo där intresset för kultivatorerna var stort.
Ökade priser på naturgas driver även upp priset på gödsel, vilket får konsekvenser för lantbrukaren. Länsstyrelsen i flera län inspirerade ekoodlarna under gårdagens ekodag, Borgebyfältet var platsen för deltagarna i...
Tidig mognad och snabbare stärkelseinlagring är några av fördelarna i en ny majssort som vi rapporterar om i dagens program och så är vi med när Väderstads nya harv NZ...
I dagens program handlar det om hur dagligvaruhandeln minskar antalet ekokampanjer och om en stor finsk rotorkultivator.
I tisdagens program berättar vi att nedskriven skörd innebär inkomstbortfall på upp mot 600 miljoner kronor för landets lantbrukare. Det handlar även om framtida frågetecken för glyfosat. Horsch är väl...
Spannmålspriserna fortsätter uppåt, rapspriset på hög nivå på börserna. I Sverige har Jordbruksverket räknat ner prognosen för spannmålsskörden. Detta är några av rubrikerna i veckans första program av Lantbruksnytt.
I en omröstning i EU-parlamentet har sommarens CAP-reform röstats igenom med bred majoritet. Om detta i dagens program samt en sammanfattning av veckans viktigaste nyheter. car
Svenskafoder

Senaste inslagen

Andraskörden kompenserade svag första
Utvecklingsprojekt för fiberströ
Coronavirus hos mink
Sveriges bästa mjölkko
Bearbetning och mellangrödeeffekt på jord och skörd
Mellangrödor
LRF om beteskrav
Svinekongress
Överskott av ekomjölk
Svinekongress del1
Rapsmästaren 2020
Convisobetor
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.