Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Akuta anpassningsåtgärder krävs för att rädda klimatet och stort intresse för naturbruksprogrammen överst på agendan i tisdagens Lantbruksnytt.
Turbulens på de internationella spannmålsbörserna till följd av Rysslands militära invasion av Ukraina. Mer om prisnivåerna i veckans första Lantbruksnytt.
I dagens program berättar vi om en ny nedbrytbar kruka för industriell odling och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste nyheter.
I lördagens program är vi tillbaka hos Vegostans stadsodling. En miljon i omsättning på 3 000 kvadratmeter grönsaker, det är Vegostans målsättning för 2022. Klimatförändringar ger utmaningar för global mjölkindustri,...
I fredagens program berättar vi att kriget i Ukraina får spannmålspriserna att slå i taket. Marknaden oroar sig för uteblivna leveranser. Malmöodlare ska visa att mikroskalig stadsodling kan vara lönsam
Rekordstort intresse för N-sensorn i spåren av de höga priserna. I dagens program handlar det också om Lemkens nya combisåmaskin.
Rotgallnematoder är ett stort bekymmer och i dagens program berättar Carin Bunnvik, enhetschef växtregelenheten, Jordbruksverket om problemen och så besöker vi en lammproducent för att höra hur ökat pris på...
Traktorerna från Deutz-Fahr ökade med 47,1 procent i Sverige i fjol. Lantbruksnytt möter ansvarig för dessa traktorer på generalagenten Söderberg & Haak och så berättar Svensk Fågels vd att det...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Rödsotvirus
Ny hemsida för säkert lantbruksarbete
Ekobetsskörden 2020
Läget på spannmålsmarknaden oktober 2020
Rekordstort intresse för stärkelsepotatisen
Framtidens mejerimarknad
Fendt presskonferens
Nordgen - en anonym skattgömma
Specialmjölk Arla
Korngården redo att skala upp
Lantbrukare vann i rätten
Mängden kor slutar minska
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.