Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program om Gunnars Maskiner som startar upp med skiftarbete för att öka servicen till kunderna. Och hur Arla vill gärna se investeringar i svensk mjölkproduktion öka med 50...
Torsdagens program handlar om att det behövs betydligt fler nya koplatser för att bibehålla mjölkproduktionen på dagens nivå. Men svårigheter vad gäller finansieringen ställer till det. Att bygga stall för...
I dagens Lantbruksnytt handlar det om mjölkpris. Det blev en rejäl höjning av mjölkpriset tack vare stort tryck på världsmarknaden. Farm to Fork debatterades i forumet för framtidens lantbruk under...
I dagens program rapporterar vi om hur Jordbruksverket utökar arbetet med smittspårning vad gäller fågelinfluensa och så berättar företrädare för Skånesemin hur det kan bli fler unga mjölkföretagare i landet.
Vi inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där det blev en ny vecka med fallande priser.
I dagens program tittar vi tillbaka på några av veckans höjdpunkter.
I lördagens Lantbruksnytt handlar det om en konsumentorganisation menar att slopat beteskrav vore mjölkbranschens största misstag. Vargreviret i Skåne väcker frågor, i veckan hölls digitala informationsmöten.
I dagens Lantbruksnytt berättar vi att fågelinfluensan kan få långsiktiga konsekvenser för kycklingproducenterna, men än så länge klarar man av att förse konsumenterna. Planteringen igång hos Åhus Grönt. Broccoli först...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Enkla och starka 6M
Mycket halm och mindre kärnor
Svensk matpotatis ligger i topp i EU
JD som alla andra nu
Lägeskontroll i skörden
Smartare och bekvämare tröskor
Brøns Group och Müthing satsar på den svenska marknaden
Jakten på den perfekta ärtodlingen tar aldrig slut för Findus
Bevattning är en allt större fråga för Hushållningssällskapet
Stort intresse för investeringar inom gris
Vårkornen går mot en bättre skörd än förra året
Största ensilagevagnen på marknaden
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.