Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Lördagens program handlar om hur de svenska jägarna trappar upp vildsvinsjakten. Rekordmånga grisar skjutna under 2020. Flexibelt däck ska bli bättre, nästa år kommer version två av Michelin Evobib.
Lantbruksnytt fredag handlar om att grisar kan vara effektiva mot ogräs men det krävs mycket arbete för att det ska bli bra. Nytt modernt lager för potatis och lök har...
I dagens program handlar det om att lönsamheten för svenska lantbruksföretag väntas bli något sämre 2021 än förra året. Vi träffar också lantbrukare som testar tyskt verktyg för snabb och...
RNA-sprutning nytt vapen mot potatisbladmögel, SLU forskare med att hitta ny pionjärmetod. Lantbruket har generellt klarat sig lindrigt undan pandemin, men från Grisekongressen i Herning hörs tongångar om att en...
Danska Grisekongressen inleds idag, historiskt stor oro över den rådande prisbilden på grismarknaden präglar kongressen. Och succéstart för Glada Bondens mejeri i Boxholm. Östgötarna vill ha mer ost än vad...
Vi inleder som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vi sammanfattar veckan som gått i Svepet.
I veckans sista program besöker vi Gårdstånga Nygård. De testar mellangrödor som kolbindare för projektet Svensk kolinlagring. Rauch fortsätter utveckla sina tallriksspridare. Hög precision och effektivitet oavsett förutsättningar.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Ny tröska från New Holland
Lemken Rubin 6 meter
En månad till kampanjstart
Biogas i Vårgårda
KLF skeppar ut årets skörd
Höstbruket utanför Malmö
Skörderapport från landet
AVR självgående lökskördare
Sortförsök raps
Jättetröska från JD
Marknaden USA i augusti
Hönsinge hantwerksbryggeri
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.