I Kristianstadsområdet hålls temadagar om vatten, under tredje träffen handlade det om hur mellangrödor kan bidra till bättre robusthet och ekonomi. Och många skånska fält är nu rejält packade och...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Oförändrad ränta vid Riksbankens senaste räntemöte, men det ser ut att vända neråt till sommaren. Och Sveriges livsmedelsberedskap måste stärkas enligt nytt betänkande till Regeringen, där man vill se ökad...
I torsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om att antalet förprövningar på stallplatser till de flesta djurslagen ökade under 2023. Det handlar också om ett unikt sätt att minimera körningarna...
Det var en besvärlig höst och sen en sträng vinter. I dagens program besöker vi Sörmland för att se hur höstgrödorna ser ut där just nu. Vi pratar även med...
I dagens program handlar det om den nya trenden att allt fler stora gods väljer att arrendera ut i stället för att driva i egen regi och så besöker vi...
Lantbruksnytt inleder i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden som fortsätter nedåt.
Dagens program handlar om att Ryssland snart har grönt ljus för grisexport till Kina, en sammanfattning av veckans viktigaste händelser, en ny tittartävling samt redogörelse för svar och vinnare i...
HKScans nya tillägg ska locka fler gårdar att göra hållbarhetsinsatser. Flerårig lök, flerårig purjolök och flerårig grönkål, perenna grödor diskuterades på årets Plantekongress i danska Herning.
Senaste inslagen
Regler lantbrukstransporter
LRF Skåne om hinder på landsbygden
Skörden är igång
Blastningsprodukt till potatis
Lantmännens skördeprognos
Släntklippare
Kornflugan i fält
Halmrivare
Först att skörda KRAV-morötter
Bjäre Chips växer
Kombipress CLAAS
Sensorer för betesdjur
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.