I dagens program handlar det bland annat om att den svenska importen gör att vårat antibiotikaavtryck ökar. Vi får också veta mer om hur pandemin försvårar för utländsk arbetskraft.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Vi börjar veckan i Lantbruksnytt med ett nyhetssvep, det senaste från spannmålsmarknaden, bronsplacering för sockerbetsskörden, och fortsatta problem med spridningen av fågelinfluensa.
I dagens program tittar vi tillbaka på några av veckans höjdpunkter.
I dagens program får vi veta hur det blir i sommar på Borgebyfältet efter det att mässan ställts in. Dryckesproducent positiv till nya lagförslaget för rättvisare affärsmetoder i livsmedelskedjan.
I dagens program om att höstgrödorna ser ut att ha goda förutsättningar trots att det kan se lite visset ut i fält på sina håll, en långsam värmeökning i vår...
I dagens program rapporterar vi om ett kraftigt ökat intresse för att söka utbildningar på naturbruksgymnasier och så ser vi på nya möjligheter att bekämpa ogräs i specialgrödor.
Det är nu hög tid att planera avelstjur till årets beteckningar, Lantbruksnytt är med HKScan vid besiktning av tjurar. Och så berättar vi om ett nytt SLU-projekt som handlar om...
Även om maxtaket för ersättning i viltskadelagen är slopat sedan 1 mars är det inte så stor skillnad när det gäller ersättningen för exempelvis rovdjursstängsel och så tittar vi på...
Senaste inslagen
Kalvuppfödning
Mjölkersättning Skånemejerier
Jordbruksmarkens användning 2020
AVOXA ny herbicidprodukt
Lokal matkasse uppsving i krisen
Cirkulärt jordbruk Jordberga
Köldknäpp i äppelblomningen
Utsädesnyhet hos Scandinavian Seed
Klimatkollen
Tillväxtbolaget gjorde förvärvet möjligt
Färskpotatisen upp på Bjäre
Val av såtidpunkt för höstvete
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.