Lyckeby står redo med nya potatissorten nu när gensaxen blir tillåten inom EU och så handlar dagens program om ett projekt för att öka den svenska odlingen av baljväxter.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Spannmålspriserna vände upp under fredagen och slutade på plus förra veckan. I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden, redogör för ett övervakningsförsök av suggor samt tittar på gödselmarknaden.
Koldioxid kan bli ätbart protein, Lantbruksnytt rapporterar om ny forskning. Och så sammanfattar vi veckans nyheter samt berättar om vem som vann priser i förra veckans tävling.
I dagens program berättar Mats Jönsson på Lemken om deras nya såmaskin Solitair DT och så tittar vi på hur jord förflyttas på ett bra sätt när matjord skrapas ihop...
I onsdags kväll kom USDA-rapporten för juli och Lantbruksnytt pratar med Lantmännen om aktuella händelser på den internationella spannmålsmarknaden och så förevisar Växa fördelarna med AR-glasögon i mjölkbesättningen.
Lantbruksnytt besöker Högalid på Österlen som försöker producera allt foder i egen regi till sina högavkastande ekologiska mjölkkor och så berättar representant för Horsch om deras projekt med autonoma traktorer.
Starten av växtodlingssäsongen med det torra varma vädret har gett sämre spannmålstillväxt, löss, grovfoderbrist och halmbrist. Och vi har tittat på Pöttingers nya bandsträngläggare Mergento samt Jumbo 8000-serien med 65...
Lantbruksnytt besöker Körslättsgård som har erfarenhet av lupinodling. Tidigare odlades enbart till foder men nu även till livsmedelsindustrin. Och så gör vi ett återbesök på danska MarkDemo som arrangerades utanför...
Senaste inslagen
Tillgången på växtskyddsmedel
Fler genbanker för lantrashöns behövs
PigScale grisvägning med kamera
Baby doll ny fårras på Arilds vingård
Projekt om rybs
Glada geten
Arla i coronakrisen
Koll på lammen
Specialmjölk Arla
REKO-ringar räddar småproducenter
Maskinleverantörerna
Finansmarknaden i lantbruket
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.