Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Fredagens program handlar om hur det mesta talar för fortsatt stigande spannmålspriser då Rysslands attack på Ukraina påverkar världshandel rejält. Fem år med förslut. Men nästa år vänder det för...
EU:s jordbruksministrar vill ha ett livsmedelssuveränt EU och att man genast ser över vårbruket för att om möjligt odla mer proteingrödor. Kriget i Ukraina och sanktionerna mot Ryssland kommer göra...
Kriget i Ukraina utgör inget akut hot för svensk livsmedelsförsörjning. Det berättar företrädare för Regeringen, Jordbruksverket och Livsmedelsverket i dagens program som även handlar om att lantbrukare måste bli mer...
Akuta anpassningsåtgärder krävs för att rädda klimatet och stort intresse för naturbruksprogrammen överst på agendan i tisdagens Lantbruksnytt.
Turbulens på de internationella spannmålsbörserna till följd av Rysslands militära invasion av Ukraina. Mer om prisnivåerna i veckans första Lantbruksnytt.
I dagens program berättar vi om en ny nedbrytbar kruka för industriell odling och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste nyheter.
I lördagens program är vi tillbaka hos Vegostans stadsodling. En miljon i omsättning på 3 000 kvadratmeter grönsaker, det är Vegostans målsättning för 2022. Klimatförändringar ger utmaningar för global mjölkindustri,...
I fredagens program berättar vi att kriget i Ukraina får spannmålspriserna att slå i taket. Marknaden oroar sig för uteblivna leveranser. Malmöodlare ska visa att mikroskalig stadsodling kan vara lönsam
Svenskafoder

Senaste inslagen

Rosersbergs gård satsar på fläskexport till Japan
Lönsam omställning till eko
Glyfosatfrågan skall avgöras
Peter Borring slutar
Ekolantbrukare som satsar
Väderstad producerar gas
Betkampanjen avslutas
Fermanterad raps kan ersätta zinkoxid
Brand Vreta utbildningscentrum
Planlager spannmål
Marknaden oljeväxter
New Holland tröskor
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.