Mjölkpriset har sjunkit 22 procent på fyra månader, priset i handeln är detsamma. Men vad tycker mjölkproducenterna om nivån på mjölkpriset? Och svenska grisproducenter har medvind till skillnad från övriga...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I den här veckans rapport från spannmålsmarknaden står det klart att börspriserna föll rakt över hela linjen. Mycket på grund av att lagren av spannmål i världen bedömds som större...
Dagens program handlar om att mjölkproduktionen ökar i några länder som är betydande inom denna näring och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser i ett nyhetssvep.
Trädgårdsnäringen ansträngd men det ljusnar på sina håll. Och Rosenqvist Irrigation inleder samarbete för rampbevattning med etablerad återförsäljare i Tyskland.
Kalkylen kan bli tuff för lantbrukare som köpt dyr gödsel men missat att sälja spannmålen i tid. Men redan nu går det att ta positioner för 2024 för bra resultat....
Betsådden blir senare än normalt vilket kan påverka årets skörd negativt, men det är inte säkert. Enligt Nordic beet research kan det bli bra ändå och så besöker vi Pulken...
Lantbruksnytt onsdag handlar om att sent vårbruk kan ge bättre pris för grynhavre. Maltkorn däremot lär det finnas gott om i Europa. Regeringen vill få bättre koll på matjättarnas påverkan...
I tisdagens upplaga av Lantbruksnytt handlar det om de nya löneavtalen för lantarbetare samt om hur flera länder nu vädjar till EU-kommissionen om att reglera den ukrainska exporten av spannmål.
Senaste inslagen
Betkampanjen avslutas
Fermanterad raps kan ersätta zinkoxid
Brand Vreta utbildningscentrum
Planlager spannmål
Marknaden oljeväxter
New Holland tröskor
Lantmännens resultat
Anders Wall stipendiat 2020
Egen biogasanläggning
Skånes maskinstationer
Svenska Foder visar bättre resultat
Göma flytgödselspridare
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.