Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program gör vi återbesök hos lantbrukare Peter Andersen i skånska Tomelilla, en relativt ny potatisodlare till Lyckeby som ökade sin odling med över 60 procent till 2020. Och...
Gott nytt 2021! I årets första program berättar vi om att det kan finnas en ljusning för ekomjölken. Arla har planer på export.
Majoriteten av de svenska nötkreatur som slaktas går igenom utan anmärkningar. I dagens program redogörs för slaktdata.
Jordbruksverkets chefsveterinär Håkan Henriksson berättar om nackdelen med en stor vildsvinsstam i händelse av att ASF kommer till landet och så fick en mjölkföretagare i Sala rätt i en dom...
I dagens Lantbruksnytt pratar vi med Ludvig & Co om viktiga saker att tänka på inom skatt och redovisning nu vid årsskiftet. Vi tittar även närmare på Massey Ferguson 5S,...
Årets sista vecka inleds med en rapport från spannmålsmarknaden där priserna fortsätter stiga och nu når nya rekordnivåer.
Lantbruksnytt söndag innehåller som brukligt en tillbakablick på veckan. Du hittar alla inslag och program och fler nyheter här på vår hemsida.
I dagens program handlar det om pannor. Nya regler för pannor medför att dessa dels ska besiktigas och dels ska den ansvarige för pannan gå en utbildning. Men det står...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Forskare vill se resultatbaserat stödsystem
Möllegårdens morötter
Mjölkgården får bygga ut efter fem år
Agrohills byte till Case IH
Lyckeby Starch kampanjslut
Eko-produktion minskar men exportmöjligheter finns
Växtskydd små grödor
Bruna värphöns bäst för ekoproduktion
Ny skadegörare i vårvete
Agriwise
Svinsmart och smittsäker utlastning av grisar
Renkavle Växjö möte
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.