I dagens program om att höstgrödorna ser ut att ha goda förutsättningar trots att det kan se lite visset ut i fält på sina håll, en långsam värmeökning i vår...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program rapporterar vi om ett kraftigt ökat intresse för att söka utbildningar på naturbruksgymnasier och så ser vi på nya möjligheter att bekämpa ogräs i specialgrödor.
Det är nu hög tid att planera avelstjur till årets beteckningar, Lantbruksnytt är med HKScan vid besiktning av tjurar. Och så berättar vi om ett nytt SLU-projekt som handlar om...
Även om maxtaket för ersättning i viltskadelagen är slopat sedan 1 mars är det inte så stor skillnad när det gäller ersättningen för exempelvis rovdjursstängsel och så tittar vi på...
Dags för en ny vecka med Lantbruksnytt. Idag rapporterar vi om både höga spannmålspriser och oljepriser.
I dagens lantbruksnytt gör vi en återblick i veckan som gått, potatissättning, lönsamhet för mjölkföretagare, nya Claas Arion och mer i nyhetssvepet.
Intresset för mekanisk ogräskontroll ökar nu i Sverige. På nederländska Steketee ser man en ökad efterfrågan i alla möjliga grödor. Och av sötlupin, åkerböna och gråärt görs svenskodlad färs som...
I dagens program om de stigande priserna på slaktgrisar i världen som även får de svenska priserna att peka uppåt. Vi berättar också om planerna kring ett nytt kunskapsnav för...
Senaste inslagen
God etablering är nyckeln till bra raps
Rätt spets till kultivatorn
Gick från civilingenjör till djuruppfödare
Nordic Seed på Borgeby
Arbetskraftsinvandringens påverkan på lantbruket
Agxeed på svensk mark
Viltskadedokumentation med drönare
Nya rekommendationer stärker biogasutveckling
Förvisning på Borgeby fältet
Lantbruket i Centrum
Autonoma fågelskrämmor – arbetet går framåt
Kvarngården först med mjölkningsrobotar till batchmjölkning
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.