I dagens program rapporterar vi om en helt ny internationell klimatkonferens för livsmedelsbranschen. Den ska vara i Danmark till hösten och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste nyheter.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I lördagens program berättar vi att genom en frivillig kraftsamling från lantbruket är Sverige nu officiellt fritt från BVD. Rätt information till utvecklingsavdelningen. En ny tjänst på Väderstad blir länken...
Fredagens program handlar om hur det mesta talar för fortsatt stigande spannmålspriser då Rysslands attack på Ukraina påverkar världshandel rejält. Fem år med förslut. Men nästa år vänder det för...
EU:s jordbruksministrar vill ha ett livsmedelssuveränt EU och att man genast ser över vårbruket för att om möjligt odla mer proteingrödor. Kriget i Ukraina och sanktionerna mot Ryssland kommer göra...
Kriget i Ukraina utgör inget akut hot för svensk livsmedelsförsörjning. Det berättar företrädare för Regeringen, Jordbruksverket och Livsmedelsverket i dagens program som även handlar om att lantbrukare måste bli mer...
Akuta anpassningsåtgärder krävs för att rädda klimatet och stort intresse för naturbruksprogrammen överst på agendan i tisdagens Lantbruksnytt.
Turbulens på de internationella spannmålsbörserna till följd av Rysslands militära invasion av Ukraina. Mer om prisnivåerna i veckans första Lantbruksnytt.
I dagens program berättar vi om en ny nedbrytbar kruka för industriell odling och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste nyheter.
Senaste inslagen
Problem med traktordirektivet
SLU Grogrund
Osäker framtid för lökodlarna
Biostimulering Potatis
Provkörning Case IH Magnum
Potatisodlaren i Långås
Case IH Marknaden
Droppbevattning med biogödsel
FK-dagen
Nordic Sugar tror på bra betskörd
Fler svenska humleodlare önskas
Provkörning i stärkelsepotatis
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.