I tisdagens upplaga av Lantbruksnytt handlar det om de nya löneavtalen för lantarbetare samt om hur flera länder nu vädjar till EU-kommissionen om att reglera den ukrainska exporten av spannmål.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Vi inleder veckan som vi brukar, nämligen med en rapport från spannmålsmarknaden där rapsen steg rejält.
I dagens program är det ett MaskinTest. Vi har provkört en svensk kultivator som heter Gunicult300S. Den ser ni sist i programmet som börjar med en nyhetssammanfattning för veckan som...
I dagens program handlar det om vad råg-kromosomer kan bidra med i veteförädlingen samt om det förmodat sena skånska vårbruket.
I dagens program handlar det om att den rejäla prisökningen för sockerbetorna borgar för ett kanonår. Det handlar också om en ny vagn i serien MetaQ.
I Lantbruksnytt torsdag har vi träffat Lyckegård som vill lyfta Cameleon system som radhacka. Vi hör också att ny teknik i lantbruket är välkommet så länge pris och funktion är...
Lantbruksnytt onsdag handlar om hur konsumenters lågprisjakt har fått ekologiskt att tappa stora volymer i dagligvaruhandeln, med negativ påverkan på svensk eko-produktion. Vete tåligare mot svartrost och gulrost förädlas fram...
Nu satsar Lyckegård för att ta ut multiredskapet System Cameleon i världen. Och vi berättar om en ny metod för småskalig ammoniakproduktion som kan hjälpa till att göra lantbruket självförsörjande.
Senaste inslagen
Eget slakteri framgång för Mariebergs gård
Gunnarp tjurauktion
Export av livsmedel och jordbruksprodukter 2018
Bladenbladen
Låg renhet utan jord och sten
Vismarlövsgårdens klimatarbete
Goda förutsättningar för bra vallskörd
Vårbruk och investeringar på Lyngby Gård
Ny gödselstrategi
Vårbruket är igång på Åhus grönt
Arbetsolyckor
Greppa lätt
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.