Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens avsnitt är vi med när den nybildade gödselgruppen i skånska Kristianstad hade möte och så har vi ett inslag om hur de kommande klimatförändringarna kan påverka svensk växtodling.
I dagens program: Isobus har använts över 15 år i lantbruksbranschen. Vår reporter Filip Niehlen tittar närmre på utvecklingen av systemet. Mer vall och mindre spannmål till mjölkkor, det är...
I dagens Lantbruksnytt pratar vi med Skånemejeriers ordförande Anders Rolfsson om vad han tror om den närmsta framtiden för mjölkbranschen. Dessutom rapporterar vår reporter Anders Niléhn om sjunkande bensin och...
Hur mycket tid och pengar lägger egentligen lantbruksföretagarna ner på journalföring, kontroller och annan myndighetsrelaterad administration? Idag berättar vi om ett projekt som ska ta reda på detta. Dessutom har...
I dagens program har vi besökt Milamässan i Malmö. Dessutom tar vi reda på vad som egentligen styr traktorköpet.
I dagens program berättar vi om att stråförkortning av spannmål inte görs i någon större utsträckning och att det är svårt för maskinfirmorna att hitta kompetent personal. Dessutom får vi...
Kristina Yngwe (C) oroar sig för regeringens livsmedelsstrategi. Dataväxt har tagit över agenturen för Yaras n-sensor.
I dagens program tittar vi närmare på både biogas gjord på halm och på ny teknik för majsensilering.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Forskningen om sexferomoner för skidgallmyggan
Söderberg & Haak roadshow
Lantmännen stämma
Skrämselkonsulent
Ny trend i svensk rapsodling
Eriksgården expanderar
Rapsdagen
Kiviks musteri
Rapsmästaren 2020
Huddig entreprenad
Helgegården centrum för bevattning
Weaving GD Drill
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.