Lantbruksnytt fredag handlar om att Sverige säger ja till Glyfosat då konsekvenserna utan det blir för stora samt att det finns flera fördelar med att ha lantbruksfastigheter i bolag.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Hot mot djurproducenter drabbar hårt och skifte i Lantmännens ledning är huvudrubrikerna i torsdagens Lantbruksnytt.
Intresset för att odla fisk på lantbruk ökar. Det är inte så konstigt. Kalkylen är bra, det framgår i dagens program och så handlar det om framtida klimatproblem och hur...
Krisstödet om 300 miljoner kronor till gris-, fjäderfäproducenter och växthusodlare är presenterad. Hur utbetalningen skall gå till återstår att se. Och stora kostnader i växtodlingen kan ge huvudbry men genom...
Minskade lager och priserna uppåt på börsen. Vi börjar veckan med att rapportera om de senaste rörelserna på spannmålsmarknaden.
Cirka 93 procent av all HVO som används i Sverige importeras eller produceras av importerad råvara. I dagens program rapporterar vi om att forskare på SLU ser att det går...
Med flexibilitet och storleksfördelar parerade Arla Sverige pandemin. Analysera dig igenom krisen för lantbruket, Sparbanken Skåne manar till planering som är A och O.
Arla kan se tillbaka på ytterligare ett år av stark tillväxt 2021. 2022 spås dock bli desto tuffare. Dela givorna i år och hoppas prisnivåerna på grödor håller i sig.
Senaste inslagen
Torkstöd
Könsbestämma ägg
Agtech 2030 skall främja agrar teknikutveckling
Högre äggpris året runt
Tornum bygger jättetork
Lammefterfrågan ökar
M Magnusson specialiserar sig på potatis
Lyckeby Starch bygger ny fabrik
Tillvarata mer av broccoliplantor
Svenska Foders omorganisation
Makinkurs
Framtidens fröodling
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.