Pöttinger ökar omsättningen och visar flera maskinnyheter denna höst. De förklarar även varför maskinpriserna inte kommer att minska framöver och så berättar LRF om sitt nya projekt för att bättre...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program är det mycket lantbruksteknik. Swedish Agro Machinery har pris och leveranstid på sin autonoma traktor som vi tittar på i fält och så tar vi även en...
Månadens USDA-rapport visade på minskande utgående lager då årets skördar skrivits ner igen. Och Horsch sätter ny standard med sin nya gödselspridare.
I tisdagens Lantbruksnytt handlar det om myndigheternas beslut att avliva samtliga tamgrisar i Fagerstazonen samt hur priset på lantbruksmaskiner ser ut att stanna på de höga nivåerna trots billigare produktionskostnader.
VI inleder i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden och följer även upp helgens händelser kopplat till den afrikanska svinpesten.
I dagens program berättar vi vilka tre som tilldelats medaljer vid SLU i år, sammanfattar några av veckans viktigaste nyheter samt berättar vem som vann i förra veckans tävling. Och...
KLS vd berättar om hur det svenska utbrottet av ASF påverkar svensk slakterinäring och så har vi en nyhetsrapport från Case IH som visade nya traktorer och maskiner på ett...
Lantbruksnytt medverkade vid majsdagen som behandlade allt inom den odlingen från sådd till skörd och så rapporterar vi från Pöttingers pressvisning denna veckan och nu först med fokus på en...
Senaste inslagen
Kostnad grovfoder
Crispr-teknik del4
Vallfröodling
Crispr-teknik del3
Årets Traktor Steyr 4115 Kompakt HD
Crispr-teknik 2
Lantbrukspanelen
Crispr-teknik del1
Betkampanjen 2018
Årets traktor Case IH Maxxum 145
Årets betkampanj inledd
Tufft år även för grönsaksodlarna
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.