Ytterligare två miljarder i krisstöd till lantbruket, denna gången med stort fokus på animalieproducenterna. Precisionskalkning är enkelt för lantbrukaren men snabbt lönsamt.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
En rapport från IGC visar att lagren av vete i världen minskar och det driver priserna uppåt. Så spannmålspriserna ligger kvar på höga nivåer även den här veckan.
I dagens program rapporterar vi om en ny pickupsträngläggare från österrikiska Pöttinger och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste nyheter.
Vintern har tagit hårt på rapsen i delar av landet. I lördagens program tar vi oss till ett rapsfält i Skaraborg. Vi ställer också frågan "Är du säker?".
I fredagens program kollar vi till höstvetet och sockerbetorna. Vi får också höra hur starten på 2022 sett ut för den danska robottillverkaren Agrointelli.
I dagens program tittar vi på nya Geospread från Kverneland med ökad sektionskontroll och skonsam gödselhantering och så rapporterar vi om svenskens köttkonsumtion som nu åter ökar.
I dagens program hör vi om regeringens vårbudget. Stödmiljarden inte tillräcklig, nya pengar till lantbruket kan vara på väg. Vi är med och tar fram markkarta och styrfiler vilket är...
Lantbruksmaskinåterförsäljarna blir allt större. I personalstyrkan vill man ha en specialist för varje maskin. Regenerativa metoder en möjlig väg enligt EU:s Green Deal. Forskare har kritiskt granskat regenerativt jordbruk och...
Senaste inslagen
Nytt reservdelslager i drift
Plogmarknaden
Bonden och mjölet del 2
Bevattningsteknik
Bondet och mjölet del 1
Claas maskinnyheter
Flytande mjölkgård i Holland
Controlmaster
HKScan om slaktsituationen
Simulatorer tar större plats i skolorna
Höstkornsskörd på Karlfälts Gård
Risker och möjligheter med tidig rapssådd
Tidigare intervjuer
Trädgårdsmästaren John Taylor har börjat odla äpplen och räknar med att leverera sina första flaskor med cider till våren. I dagens måndagsintervju ska vi höra vilka utmaningar den här sortens odling medför
Vilka effekter har gaucho-förbudet fått för årets betsäsong? Och hur ser branschen på framtiden? I dagens måndagsintervju har vi bjudit in Fredrik Larsson från Betodlarnas styrelse för att höra efter.
I dagens måndagsintervju möter vi LRFs nytillträdda vd, Anna-Karin Hatt. Hon berättar om sin syn på LRFs utmaningar och vad organisationen behöver fokusera på framöver.
Vi bjöd in forskaren Karolina Östbring från Lunds universitet för att höra hur hon tror att vi i framtiden kommer kunna använda raps som människoföda och inte bara oljeproduktion.
Tävlingen Rapsmästaren har startat och intresset verkar vara rekordstort. Hör tävlingsledare Albin Gunnarsson berätta om mästerskapet och om situationen för svensk rapsodling i stort.
Vad ska man tänka på när man utformar arrendekontrakt? Vilka är fallgroparna? Och kan vi vänta oss att arrendepriserna går upp eller ner framöver? Dagens måndagsgäst Caroline Weibull-Göransson har svaren.
I dagens måndagsintervju tar vi upp en livsviktig resurs, vatten. För vattenförsörjning är en fråga som diskuteras allt mer intensivt inom lantbruket. Vi bjöd in Malin Magnusson från Sweco för att höra mer om utmaningar och möjligheter på området.
Afrikansk Svinpest sprids över världen. Till måndagsintervjun har vi bjudit in Karl Ståhl från Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för att prata om riskerna för spridning till Sverige, och vilka förebyggande åtgärder som görs här.