Svensk dagligvaruhandeln har haft det svårare än hos kollegorna i Europa. Men prisökningen i butik varit högre än i övriga EU. Och inom svensk animalieproduktion är Lönsamheten nu god, det...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I måndagens utsändning av Lantbruksnytt blir det i vanlig ordning en rapport från spannmålsmarknaden där de senaste veckornas stabila priser föll tillbaka under veckan som gått.
I dagens program berättar vi om en ny avhandling från SLU samt en sammanfattning av veckans viktigaste nyheter.
I dagens program berättar vi om intresset både för gamla och befintliga kunder att investera i nya bevattningsmaskiner. Och att nästa vår blir den sista med Safari i ogrässtrategin i...
Få lantbrukare prissäkrar spannmålen trots fortsatta prisfall. Efter olyckan i Örtofta, nu vill Betodlarna se att drabbade betodlare kompenseras.
Sockerbruket är igång igen och Lantbruksnytt pratar med Anders Rydén, chef Agricenter, för att reda ut alla frågor odlare kan ha och så besöker vi även Lyckeby som är nöjda...
I dagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om att skörda vatten vintertid och om EU:s översyn av djurskyddslagstiftningen som gick i stöpet.
I tisdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om hur bevattningsdammar kan användas för att säkra upp produktionen samt om att halva den förväntade spannmålsskörden uteblev.
Senaste inslagen
SLU satsar på Götala nöt- och lammköttscentrum
Väderstad Tempo
Gårdsmärkt rapsgris
Kläder i grisbesättningar
Intermat 2018
EU-bonden
Aniagra gick vidare
Höstrapsdagen på Råbelöf gård
Aniagra fick fågelinfluensa
Pivotbevattning från Lindsay
Karlfälts gård del 2
Digital mötesplats för överkapacitet
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.