Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Lantbruksnytt inleder veckan med en rapport från spannmålsbörserna där priserna under den gångna veckan stigit.
Oljeproducerande länder ser ut att komma överens om produktionsbegränsningar, något som förväntas få upp oljepriset. Och så har vi som vanligt en söndagstävling och en nyhetssammanfattning i dagens program.
Solceller måste underhållas för att undvika skador såsom brand. I dagens program berättar Länsförsäkringar vad man bör tänka på och så handlar det om skattebefrielsen på biogas, något som, legat...
Dagens program handlar om att Gotlandslinsen fått skyddad EU-beteckning och så tittar vi på ett tidigt projekt inom autonomt lantbruk och varför det har fördelar.
I dagens program om att rapsens skördepotential kan ha fått sig en törn under vintern, men det kan kompenseras genom rätt insatser. Och vi besöker danska Moveero som levererar fälgar...
I dagens program tittar vi på en ny teknik där vindturbiner på takåsen genererar el även mulna dagar och så handlar det om Norrmejerier som vänt på skutan och nu...
I tisdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om potatissättning på Bjärehalvön och smittläget för Mycoplasma bovis i avelsbesättningarna.
I Lantbruksnytt måndag blickar vi mot spannmålsmarknaden där priserna fortsätter att falla.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Viltskadedokumentation med drönare
Nya rekommendationer stärker biogasutveckling
Förvisning på Borgeby fältet
Lantbruket i Centrum
Autonoma fågelskrämmor – arbetet går framåt
Kvarngården först med mjölkningsrobotar till batchmjölkning
Löpande täckdikning är en bra strategi
Ökat intresse för batchmjölkning med mjölkningsrobot
Parlamentariker måste kämpa för att mer pengar skall tillbaka från EU till Sverige
Vetepriset drar uppåt igen
Inga jordgubbar om det fryser under blomningen
Full fart i grisproduktionen
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.