Idag tittar vi på hur startfoder på feedyards i Texas får ungdjur att lära sig att äta stora mängder foder för att växa snabbt. Och Hällestadsvamp har sedan anläggningen brann...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Skåne har fått en egen odlingsutvecklare. Nu ska fältförsöken komma fler skånska lantbrukare till nytta. Lantbruksnytt besökte Jordbrukardagarna i Östra Ljungby. Och i Texas låter man nötkreatur beta höstvete under...
I dagens Lantbruksnytt kan vi berätta att europeisk grisproduktion minskar och det kan ske ett tronskifte bland de producerande länderna. Camilla Persson, växtodlingsrådgivare på Lantmännen berättar om Svalövsprojektet, ett praktiskt...
I dagens måndagsintervju ska vi höra SVA:s expert Oskar Nilsson berätta mer om den minskade antibiotikaförsäljningen för djuranvändning i EU.
Det sker en ständig förändring i byar runt om i landet. Vägar dras om, hus rivs och nya byggs upp. Ibland försvinner servicepunkter som affärer, post, bank och bensinstationer. Även...
I projektet ”Vildsvin in på knuten” vill SVA kartlägga eventuella kontaktytor mellan vildsvin och tambesättningar för att ha ett kunskapsunderlag om afrikansk svinpest når Sverige. Och EU-kommissionen har släppt en...
I dag har vi åter ett inslag från Texas i USA där vattenbrist tvingar lantbrukare att satsa på nya marknader. Och afrikansk svinpest närmar sig den tyska gränsen.
I dagens program pratar vi med forskare som vill se en omformning av gårdsstödet för att ta hänsyn till regionala skillnader och så ser exporten av fågelkött från EU ut...
Senaste inslagen
Kostnadsfokuserad mjölkgård
Eldrimner stöttar mathantverket
Framtidens mjölk 6
LRF Ungdomens stämma 2018
Framtidens mjölk 5
Ovisshet i drivmedelsbranchen
Återbetalning för 20 år gamla betor
Snedvriden konkurrens i betodling
Skärvångens bymejeri
Framtidens mjölk 4
Nya regler för robotar
Tips inför lamningen
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.