Intresset för att odla fisk på lantbruk ökar. Det är inte så konstigt. Kalkylen är bra, det framgår i dagens program och så handlar det om framtida klimatproblem och hur...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Krisstödet om 300 miljoner kronor till gris-, fjäderfäproducenter och växthusodlare är presenterad. Hur utbetalningen skall gå till återstår att se. Och stora kostnader i växtodlingen kan ge huvudbry men genom...
Minskade lager och priserna uppåt på börsen. Vi börjar veckan med att rapportera om de senaste rörelserna på spannmålsmarknaden.
Cirka 93 procent av all HVO som används i Sverige importeras eller produceras av importerad råvara. I dagens program rapporterar vi om att forskare på SLU ser att det går...
Med flexibilitet och storleksfördelar parerade Arla Sverige pandemin. Analysera dig igenom krisen för lantbruket, Sparbanken Skåne manar till planering som är A och O.
Arla kan se tillbaka på ytterligare ett år av stark tillväxt 2021. 2022 spås dock bli desto tuffare. Dela givorna i år och hoppas prisnivåerna på grödor håller i sig.
Priset på åkermark fortsätter att stiga och lönsamheten följer med, menar analytikerna. I dagens program handlar det också om att reglerna kring spridning av gödsel görs om till årets säsong.
I dagens program får vi reda på att det faktiskt inte är nattsvart i grisbranschen i det stora hela även om lönsamheten är lite pressad just nu. Lantbruksnytt besöker en...
Senaste inslagen
Handlingsplanerna kött
Rinkaby gård
VDI Gödselmatning
Annas favoriter på Grüne Woche
CAP Sverige
Allmänt Grüne Woche
Landén jordbearbetning
Norge på Grüne Woche
Ekomat
Matrundan Österlen på Grüne Woche
Minknäring i gungning
Växtodlingsnytt från Växjö Möte
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.