Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Lördagens Lantbruksnytt handlar om Vidinge Grönt som expanderar och har anlagt ett unikt system av dammar för att hushålla med vattenresurserna. Reducerad jordbearbetning är lönsamt, det visar 20-åriga danska försök...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om glyfosat som fick ett förlängt godkännande inom EU fram till och med år 2022. Vad som händer sen är ovisst och därför är det...
I dagens program om den omfattande avlivningen och saneringen efter utbrott av fågelinfluensa på Skånsk fjäderfäanläggning, Hemvärnet och Blå Stjärnan kallades in för att bistå gården och Jordbruksverket. Och LRF...
I dagens program berättar HKScans vd Tero Hemmilä om hur hela slakterikoncernen ska bli helt klimatneutral inom 20 år och så tar vi del av LRFs rapport som visar att...
I dagens program handlar det om att John Deere återigen är största traktormärket ännu en gång men Massey Ferguson växer mest. Vi får också höra om hur färre tillgängliga köttraskalvar...
I dagens program börjar vi med en kort nyhetsuppdatering med start i spannmålsmarknaden. Kina börjar odla egen genmodifierad majs samt GMO-soja, och danska minkfarmare väntas få efterlängtad stödersättning inom kort.
Det är söndag och vi ska sammanfatta veckan som gått. Det gör vi som vanligt i Svepet.
I dagens program berättar vi bland annat att Svensk Mjölk har upprättat en krisstödlinje för sina medlemsföreningars mjölkproducenter.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Resistensstrategi fungicider
Höga flöden
Lyckeby Starch slut
Majsens rotsystem
Naturbeteskött
Åkerböna som grisfoder
Hydroponisk odling av foder
SMHI regn
Furumossens mejeri
Ogräsförsök i lök
Klimatsmart mjölkproduktion
OP Maskiner
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.