Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program om hur Brexit försvårat för importörer av Skotsk potatis och från Plantkongressen rapportras om gräsprotein som alternativ till soja.
I dagens program får vi en rapport från LRF Entreprenads informationsmöte där stölder inom lantbruk var en av programpunkterna. Vi får också veta mer om ett nytt projekt inom SLU...
I dagens program kommer en rapport om en varg som siktats av en lantbrukare i Småland och så redogör Jordbruksverket om problematiken med fågelinfluensa.
I dagens Lantbruksnytt berättar vi att ytterligare en gård drabbad av fågelinfluensa. Än så länge är bara södra Sverige drabbat, men smittan kan sprida sig norrut under vintern. Årets stärkelseodling...
Vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där priserna, trots historiskt stora världslager, fortsätter att öka.
I dagens program påminner vi att ni som ska odla betor i år inte ska glömma beställa betfrö och så blir det som vanligt när det är söndag en nyhetssammanfattning...
Lördagens Lantbruksnytt handlar om Vidinge Grönt som expanderar och har anlagt ett unikt system av dammar för att hushålla med vattenresurserna. Reducerad jordbearbetning är lönsamt, det visar 20-åriga danska försök...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om glyfosat som fick ett förlängt godkännande inom EU fram till och med år 2022. Vad som händer sen är ovisst och därför är det...
Svenskafoder

Senaste inslagen

MF återförsäljare
Vi konsumenter
HK Scan spår framtiden
Agritechnica Ryssland
Lely koindikator
Hyr ut solcellsplats
Farment
Halvvägs in i betkampanjen ARKIV
Mjölkpris november 2017
Ny silo på sockerbruket
Grön utbildning
Svenskt Kött marknadskampanj
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.