Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I Lantbruksnytt torsdag träffar vi en markägare som sålde åkermark till solcellspark som han också investerade pengar i. Vi får också höra mer om stöldligornas väloljade maskineri.
Allt mer öppnade gränser medför att de internationella stöldligorna blir mer aktiva. Under pandemin har antalet stölder på gårdar nämligen minskat. Och så beger vi oss till Örtofta Sockerbruk i...
Med Lammlyftet ska såväl konsumtion av lammkött som lönsamhet i lammproduktionen öka. Lantbruksnytt rapporterar om projektet och så tittar vi på utrustning för att mekaniskt rensa ogräs i sockerbetor.
Lantbruksnytt inleder den nya veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vi sammanfattar några av veckans viktigaste nyheter.
I lördagens program handlar det om hur en liten del av den ekologiska premien i butik hamnar hos svenska producenter och att vanligaste Klimatkliv-åtgärden för lantbruk är att byta ut...
Svenska Väderstad har siktet inställd på USA och lantbrukare på Bjärehalvön satsar på svenskodlade rädisor. Det är innehållet i fredagens Lantbruksnytt.
Vi tittar på betesdrift med fållor. Med rätt vallgröda och ständig rotation är sommarbete för mjölkkor lönsamt. Vallskörden i landet är dock något försenad på grund av kylan i april...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Viltskadedokumentation med drönare
Nya rekommendationer stärker biogasutveckling
Förvisning på Borgeby fältet
Lantbruket i Centrum
Autonoma fågelskrämmor – arbetet går framåt
Kvarngården först med mjölkningsrobotar till batchmjölkning
Löpande täckdikning är en bra strategi
Ökat intresse för batchmjölkning med mjölkningsrobot
Parlamentariker måste kämpa för att mer pengar skall tillbaka från EU till Sverige
Vetepriset drar uppåt igen
Inga jordgubbar om det fryser under blomningen
Full fart i grisproduktionen
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Svensk cidertillverkning har stor potential, men för att den ska tas till vara behövs nya och bättre anpassade äppelsorter. SLU-forskaren Kimmo Rumpunen berättar mer i dagens måndagsintervju.
I Lantbruksnytt måndag ska vi träffa professor Peter Lundqvist för att få höra om ett forskningsprojekt vid SLU som rör hot och trakasserier riktat mot lantbrukare. Som vanligt blir det även en rapport från spannmålsmarknaden.
Hästarna gör comeback på årets Milamässa, som startar på torsdag. I dagens måndagsintervju ska vi höra med projektledaren Ann-Christin Lindström vad besökarna mer kan vänta sig.
Vi har tidigare berättat om den växtproteinfabrik som just nu håller på att byggas på SLU i Alnarp. Dagens måndagsgäst är professor Eva Johansson, som ska berätta mer om syftet och målsättningen med det här projektet.
Idag blir det stort fokus på spannmål. Det blir i vanlig ordning en rapport från spannmålsmarknaden men sedan har vi även Martin Krokstorp som gäst i vår måndagsintervju. Han är styrelseledamot i Spannmålsodlarna. Han kommer bland annat att prata om vilka utmaningar som väntar dem under 2019.
Charolaisuppfödaren Sven-Olof Hägg berättar i dagens program att automatiskt brunstkontroll som blir allt vanligare i mjölkbesättningar, men med fördel även kan användas vid köttproduktion.
Vad innebär den nya statsbudgeten egentligen för olika de olika stöden till energiproduktion? Detta får vi svar på i dagens måndagsintervju med Max Jamieson, energirådgivare på HIR Skåne.
I dag kommer det att handla en hel del om bevattning då vi har besök av Maria Weiberg, vd på Rosenqvist Irrigation.