I dagens program får vi höra om hur höstveteskalkylen ser ut idag jämfört med hur den gjorde för 10 år sedan. Vi får även höra om hur Agreena har fått...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Lantmännen fortsätter leverera med ett nytt rekordresultat för 2024, företagets styrelseordförande besöker studion. Och att minska fröbanken för ogräsen kan vara nyckeln till lyckad bekämpning men hur framgångsrikt det blir...
Prisuppgång för spannmål, om det handlar dagens program där vi även rapporterar om personalförändringar på Hardi, nysatsning på Semler Agro och att mul- och klövsjukan klingat av i Tyskland.
I dagens program handlar det om projektet "Världens längsta blomsteräng" som har omvandlat 500 kilometer vägkanter till blomstrande områden för bin, fjärilar och andra pollinatörer. Vi sammanfattar veckan som gått...
Dagens program handlar om hur gödselembargot mot Ryssland kommer påverka gödselpriset i EU och så sänder vi ytterligare ett inslag från brittiska Lamma Show.
I dagens program är vi med vid en Erfa-dag och så har vi en rapport från lantbruksdagarna på Lilla Böslid i Halland.
I dagens program får vi höra om Svenska Foders årsredovisning för 2024. Vi får även en utläggning om hur räntan påverkar lantbruket från Sparbanken Skåne.
Mjölkprisindex steg på Global Dairy Trade. Kemanvändning inför våren- så skall du tänka. Minskad försäljning men fullt fokus på innovation, så resonerar man på Väderstad.
Senaste inslagen
Halva skörden tagen i Sverige
Ingen avmattning hos Grimme
Stordragare från John Deere
Blåtunga närmar sig Sverige
Experter på sättning i bäddar
Fin kvalité på Foodhills ärtor i år
Grismarknaden är som bäst i Sverige
Ny sjukdom i vetefälten
Snart är det nordiskt mästerskap i plöjning
Lyckås kommenterar morotsskörden
Enkla och starka 6M
Mycket halm och mindre kärnor
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.