Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens Lantbruksnytt får vi en rapport från Lantmännens digitala stämma som klubbade rekordutdelning. Vi har även tagit en titt på höstvete. 
Gul vete kan bero på många saker, vi...
De flesta lantbrukare gödslar på våren, men enligt Yara kan en höstgödsling ge grödan välbehövlig styrka inför våren. Och så provkör vi en ny teleskoplastare i tiotonsklassen. En robust maskin...
Lantbruksnytt besöker Borgebyfältet där vi tittar på rapsförsök och så tar vi del av en ny rapport om bevattningskapaciteten i landet. Den visar att det investeras ganska mycket i bevattning...
Sparrisen står still i det kyliga vädret, men när värmen kommer startar högsäsongen, på Lundasparris väntar man på ny värme. Vi har också besökt Högestad gods och tittade på deras...
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. Vi kan konstatera att det varit fallande priser på både majs och vete.
På söndagar sammanfattar vi veckans nyheter i svepet. Ni hittar alla våra inslag och program här på vår hemsida.
Vinterhärdiga bladgrönsaker kan bli ett sätt att få till växtföljd och ekonomi i ekologisk växthusodling när EU-reglerna ändras. Mycket traktor och teknik för pengarna är betyget i vårt test av...
Även om mjölkning och leveranser flyter på skapligt i Sverige jämfört med i andra länder, så påverkar coronakrisens effekter på mjölkmarknader även marknaden i Sverige. Och det finns en uppåtgående...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Lyckeby kampanjstart
Oviex Seminlab
Grisavvänjning
Sen majsskörd
Årets nötköttsföretag i Halland
Fortsatt låga grundvattennivåer
Kvernelandchef om de nya varumärkena
Swedish Agro lager
Maskinnyheter från Kverneland
Importerad kyckling i skolmaten
Intensiv månad på Berte Qvarn
Bruna bönor odlas på Gotland
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.