Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Med dagens spannmålsmarknad gäller det att var affärsmässig när skörden ska säljas, vi pratar med Lantmännen strategier. Och hos Sjövångens jordbruk har torftiga marker med låg produktion blivit nyttiga och...
Fortsatt höga spannmålspriser och sjunkande priser på gödsel. I dagens program kan vi konstatera att det såhär långt ser lovande ut för växtodlingsföretagen.
Söndagens program innehåller i vanlig ordning Svepet, men denna söndag är det även dags för ett nytt maskintest. Vi testar en teleskoplastare från Massey Ferguson, modellen heter TH.7038.
Vi kikar på en rullhacka som med stor kapacitet kan bekämpa ogräset i såväl konventionella som ekologiska odlingar. Och Danska Hardi ligger i framkant vad gäller tekniken som minskar mängden...
Autonoma traktorer i drift kan inom bara några år vara verklighet på gårdar runt om i Europa om man vill tro tillverkarna. Och det finns potential för lammproducenter att få...
I torsdagens Lantbruksnytt fortsätter vår serie om precisionsodling. N-Sensorn numera en fullt naturlig del i Hjularöds växtodling. Nya lastmaskiner ifrån Avant som kombinerar stor kraft med smidighet.
Lantbruksnytt onsdag handlar om att maltkorn inkluderas i Lantmännens klimatprogram. Vi träffar godset som i år odlar 190 hektar till Spendrups. Att så med precision kan vara nyckeln till en...
I dagens program handlar det om Väderstad, där affärerna går bra trots problemen med marknaderna i Ryssland och Ukraina. Vi får också en inblick i Scandinavian Seeds rapsutbud.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Maskinnyheter från Kverneland
Importerad kyckling i skolmaten
Intensiv månad på Berte Qvarn
Bruna bönor odlas på Gotland
Brandskydd i tröskor - nya regler
Ekologiska sockerbetor
Miljonstöld på Trolle Ljungby gods
Förberedelser viktiga vid plogfritt jordbruk
Sexdoft ska locka myggan
Sen höstrapssådd att föredra
Findus ärtförädling kvar i Skåne
Gårdsmejeri satsar på yoghurt
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.