Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Hir Skåne

Senaste programmen

I dagens program så summerar vi hur lönsamheten i grisbranschen varit i år och besöker Persgård i Halland. Dessutom berättar vi att Lantmännens digitaliseringstjänst LM2 är något försenad.
I dagens program berättar vi om en positiv nyhet för alla som vill filma med drönare. Regeringen lägger nu ett nytt förslag som ska snabba på processen med att göra...
I dagens program berättar vi om problemen med vildsvin i Kronobergs län som kostar lantbrukarna mycket. Dessutom besöker vi en julgransodlare och pratar om vad det krävs för att odlingen...
I dagens program lär Hushållningssällskapet ut teknik inom precisionsodling för att minska näringsläckage och övergödning. Och så ska kampanjen bliekobonde.nu locka fler lantbrukare att ställa om till ekologiskt, dom lockar...
Lantbruksnytt besöker en unik verkstad utanför Ystad där man finner många egna lösningar för lantbruket. Och så kommer det ytterligare en rapport från Växjö möte, denna gång inom mjölkproduktionen.
I dagens program berättar vi om LRF:s mjölkrapport som visar att världsmarknadspriserna för mjölk ökat med i genomsnitt 14 procent dom senaste tre månaderna. Dessutom besöker vi lantbrukaren Bo Börjesson...
Vi tittar närmre på det mentorsprojekt som ska ge nysvenskar jobb inom de gröna näringarna och så berättar Lantmännens spannmålschef Mikael Jeppson om spannmålsmarknaden.
Ledarskap är viktigt för ett lantbruksföretag med anställda. Lantbruksnytt var med vid ett ledarskapsceminarium på Alnarp. Och så är det en del betodlare som väljer att sluta, men det bekymrar...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Genmodifierad potatis mot bladmögel
Besök på vagnfabrik
Strategi för gödselköp
Försäljningsökning av torkar i Lettland
Ogräsförsök i lökodling
Texelbesättning Johannelund
Kolchos i Litauen
Mest lönsamt med få rapsplantor
Claas föredrar FPT framför JD
Grönsakssatsning på fårgård
Maskinnyhet från Väderstad
Nyheter från Claas
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.