Vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där priserna, trots historiskt stora världslager, fortsätter att öka.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program påminner vi att ni som ska odla betor i år inte ska glömma beställa betfrö och så blir det som vanligt när det är söndag en nyhetssammanfattning...
Lördagens Lantbruksnytt handlar om Vidinge Grönt som expanderar och har anlagt ett unikt system av dammar för att hushålla med vattenresurserna. Reducerad jordbearbetning är lönsamt, det visar 20-åriga danska försök...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om glyfosat som fick ett förlängt godkännande inom EU fram till och med år 2022. Vad som händer sen är ovisst och därför är det...
I dagens program om den omfattande avlivningen och saneringen efter utbrott av fågelinfluensa på Skånsk fjäderfäanläggning, Hemvärnet och Blå Stjärnan kallades in för att bistå gården och Jordbruksverket. Och LRF...
I dagens program berättar HKScans vd Tero Hemmilä om hur hela slakterikoncernen ska bli helt klimatneutral inom 20 år och så tar vi del av LRFs rapport som visar att...
I dagens program handlar det om att John Deere återigen är största traktormärket ännu en gång men Massey Ferguson växer mest. Vi får också höra om hur färre tillgängliga köttraskalvar...
I dagens program börjar vi med en kort nyhetsuppdatering med start i spannmålsmarknaden. Kina börjar odla egen genmodifierad majs samt GMO-soja, och danska minkfarmare väntas få efterlängtad stödersättning inom kort.
Senaste inslagen
Tysk lantbrukare satsar på maskinstation
Yara N-Sensorsimulator
Erfa-grupper för ökad lönsamhet
Lantbrukarpar får gårdsmiljöpris
Vall lönsamt för spannmålsodlare
Frost ger liten äppelskörd
Ärtskörd i Skåne
Ny tork ska skapa samarbete
Genmodifierad potatis mot bladmögel
Besök på vagnfabrik
Strategi för gödselköp
Försäljningsökning av torkar i Lettland
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.