I onsdagens Lantbruksnytt berättar vi om hur arrendeavtal för solceller på mark kan låta lönsamt, men det är inte markägaren som drar in storkovan. I veckan är det Svinekongress i...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Nya skärbord innebar att två tröskor får större kapacitet än tre och så återvänder vi även till Elmia i dagens program för att titta på en ny stor vagn.
Det blev en odramatisk vecka för spannmålen. Inte mycket nytt tillkom och priserna föll tillbaka svagt.
I dagens program bjuds det utöver en nyhetssammanfattning av veckan som gått även på ett maskintest. Denna gången är det en kultivator från Lemken vid namn Karat 10/500 KUA och...
John Deeres första traktor i Sverige med elektromekanisk transmission visades upp på Elmia Lantbruk. Och Svensk fjäderfäproduktion lär behöva vänja sig vid fågelinfluensan, som tycks vara här för att stanna.
I fredagens program berättar vi att obalans i det ekonomiska systemet borgar för tuff ekonomisk framtid, enligt Landshypotek bank. Intresset för solcellsanläggningar på mark har ökat bland lantbrukare.
Elmia Lantbruk är igång och igår delades det ut tre guldmedaljer och åtta silver i Elmia Innovation Awards. Lantbruksbarometern höst 2022 visar bättre lönsamhet men oro inför framtiden bland Sveriges...
Sverige har fått en ny landsbygdsminister, kristdemokraten Peter Kullgren. Dagens program handlar också om att Tillväxtbolaget får fler kunder trots tufft ekonomiskt läge. Men med digital handel kan kanske lantbrukares...
Senaste inslagen
Våren på Åhus grönt
Projektet Kött Kronoberg
Äppelriket
Årets första vallskörd
Årets lokalförening
Matupphandling
Valtrapris
LRF-motion
Palle Borgström – ny ordförare i LRF
Jordbrukskommissionär
Hulta gård
Flytgödsel
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.