Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Hir Skåne

Senaste programmen

Mjölkpriset har sjunkit 22 procent på fyra månader, priset i handeln är detsamma. Men vad tycker mjölkproducenterna om nivån på mjölkpriset? Och svenska grisproducenter har medvind till skillnad från övriga...
I den här veckans rapport från spannmålsmarknaden står det klart att börspriserna föll rakt över hela linjen. Mycket på grund av att lagren av spannmål i världen bedömds som större...
Dagens program handlar om att mjölkproduktionen ökar i några länder som är betydande inom denna näring och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser i ett nyhetssvep.
Trädgårdsnäringen ansträngd men det ljusnar på sina håll. Och Rosenqvist Irrigation inleder samarbete för rampbevattning med etablerad återförsäljare i Tyskland.
Kalkylen kan bli tuff för lantbrukare som köpt dyr gödsel men missat att sälja spannmålen i tid. Men redan nu går det att ta positioner för 2024 för bra resultat....
Betsådden blir senare än normalt vilket kan påverka årets skörd negativt, men det är inte säkert. Enligt Nordic beet research kan det bli bra ändå och så besöker vi Pulken...
Lantbruksnytt onsdag handlar om att sent vårbruk kan ge bättre pris för grynhavre. Maltkorn däremot lär det finnas gott om i Europa. Regeringen vill få bättre koll på matjättarnas påverkan...
I tisdagens upplaga av Lantbruksnytt handlar det om de nya löneavtalen för lantarbetare samt om hur flera länder nu vädjar till EU-kommissionen om att reglera den ukrainska exporten av spannmål.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Projektet stadsbruk
Vallen inför årets första skörd
Årets traktor 2018
Obrukade fältkanter
REKO-ring
Östra Sönnarslövs traktorservice 50-årsjubileum
Lennardssons maskin och lantbruk
Vårbruket hos Lyckås morötter
Deutz-Fahr nya jättefabrik
Lammlyftet
Stadsnära lantbruk
LRF val
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.