I dagens Lantbruksnytt berättar vi att Örtofta stängde sent igår kväll. Problemen på bruket förlängde betkampanjen med 25 dygn. Slakterierna vill ha in fler nöt för att klara efterfrågan från...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Flera faktorer har tillsammans fått spannmålspriset att stiga till rekordnivåer. Ingen vet vart priset tar vägen framöver, men på Lantmännen ser man inte att det skulle kunna komma fler orsaker...
I dagens program får vi bland annat en rapport från spannmålsmarknaden som ligger kvar på höga nivåer.
I dagens program påminner vi om att SAM-internet öppnar i nästa vecka och vilka olika datum som gäller i år och så sammanfattas veckans viktigaste nyheter.
I lördagens Lantbruksnytt berättar vi att kombisådd i majsen är fortsatt säkrast för ökad skörd. Effekter av näringsbetning har inte gått att belägga i skånskt treårigt försök. Ny studie visar...
I fredagens Lantbruksnytt berättar vi att Svenska köttföretagen tror att kameror kan ersätta personal i framtidens köttkontroller. Lindriga svampangrepp 2020, trots kraftig förekomst året innan med snarlika förhållanden.
I dagens program om riksdagens förslag angående viltutfodring, LRF kräver hårdare regelverk. Och i Kalmar har det skett omstruktureringar bland lantbruksmaskinåterförsäljarna på senare tid. På bara några månader har nystartade...
Resistent rajgräs har påträffats i Sverige. Lantbruksnytt pratar med Rikard Andersson, odlingsrådgivare på Jordbruksverket och så redogör vi för de nya skattereglerna som gäller för utländsk arbetskraft.
Senaste inslagen
Deutz-Fahr nya jättefabrik
Lammlyftet
Stadsnära lantbruk
LRF val
Storbrand i Texas
Tekniskt rapsmöte i Alnarp
Energikartläggning
Bekämpa blågrå rapsviveln
Bondeprotest mot nya E22
Insekter som foder
Buchts svar om jordbruksstöden
Insekter som mat
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.