Fortsatt prisfall på spannmålsbörsen, EU ser inte ut att nå målen för ekologisk produktion till 2030 och fågelinfluensan hos nötkreatur fortsätter spridas i USA. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Nederländska Friesland Campina underlättar för nya delägare som ett sätt att säkra ökad mjölkvolym. Dagens program innehåller även en tävling och en nyhetssammanfattning från veckan som gått.
En magbakterie från kor kan bli en av lösningarna för BASF att göra sin produktion mer miljövänlig och minska koldioxidavtrycket. Dagens program handlar även om statusen i höstrapsen just nu.
I dagens program handlar det om teknik. Dels en nybyggs pivotbevattning till säsongen och så besöker vi OP Maskiners anläggning i skånska Tomelilla.
I dagens program kritiserar Norrmejeriers vd det svenska osttappet. Svensk ost har hög standard men tappar mark mot importosten. Vi tittar även på ett försök med varierande radavstånd i raps.
Årets Traktor 2025 har startat och vi rapporterar från upptakten som skedde i Milano denna veckan och så tar vi en titt i parcellerna i årets Rapsmästare.
Pivotbevattning har blivit en vanligare syn i Södra Sverige, vi tar en titt på hur marknaden ser ut för bevattningslösningen. Och Fendt Specialisten utför löpande tröskservice under Foodhills ärtskörd.
Teckna fast pris nu eller vänta med försäljning? Senaste rörelserna på spannmålsbörsen ger lantbrukaren en del att fundera på. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Senaste inslagen
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.