Efter en minst sagt rörig vecka på världens spannmålsmarknad så var det uppåt på spannmålsbörserna. Det som påverkade var dels händelserna i Ukraina och även skördeförutsättningarna på södra halvklotet.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program handlar det om fågelinfluensan och att den sjukdomen ser ut att bli ett ökat bekymmer framöver och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser i ett...
I dagens program om möjlig framtida avsättning för vall i slättbygder. Och vi har träffat Kristina Yngwe, som i sitt nya jobb nu skall börja bearbeta gamla kollegor i riksdagen.
I dagens program om Newcastlesjuka hos värphöns i Östergötland. Nytt innovativt grisstall visades upp i Koberg, Sollebrunn. Nästan var fjärde vara i dagligvaruhandeln är nu butikernas egna varumärken, så kallade...
Med möjlighet att lagra energi i marken blir förnyelsebara energikällor attraktivare. Norska Green Farming har en lösning som vi berättar om i dagens program som även handlar om en mycket...
Idag kan vi berätta hur ett digitalt samarbete ger lantbrukaren total koll på skörderesultatet. Lusern kan komma att bli en välkommen förstärkning på de norrländska vallarna efter ny SLU-forskning.
Företag på landsbygden är sämre än företag i städerna på att utnyttja skattesystemet till sin fördel. Det berättar representanter för Agrifood economics centre i dagens program som även handlar om...
Under måndagen får vi se hur spannmålsmarknaden reagerar på det faktum att Ryssland inte vill förlänga avtalet där ukrainsk spannmål kan skeppas ut från Svarta havet. Under fredagen hann börserna...
Senaste inslagen
Ny praxis för solceller på jordbruksmark
Klimatsmart mjölk betalas bättre
Målet – självförsörjande på el
Tullmurar mot Ukraina igen
Prioritera betsådden
Mobiltelefon och N-Tester
Mer pengar på mat men mindre del av hushållskonsumtionen till livsmedel
Är Zetor uträknat?
Närvaror visar vart maten kommer ifrån
Fynd av gulrost i säsongens höstvete
Spårbar skånsk Whisky
Ny databas visar offentliga inköp
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.