I lördagens program om Norrmejeriers nya vd som vill ta den regionalt starka mjölken ut på världsmarknaden. Och experter menar att EU-medlemsländerna får stå för notan i återuppbyggnaden av Ukraina...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Användandet av växtskyddsmedel inom Europa vill EU-kommissionen minska ordentligt. För vissa länder kan det röra sig om en minskning med 65 procent. Och Arlas mejeri i Jönköping är klar för...
I torsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om hur lantbruket i år haft en positiv utveckling av lönsamheten, men att denna lär bli sämre 2023. Det handlar även om dagligvaruhandeln,...
I dagens program har vi varit på ännu en mässa. Maskiner och inredning på årets EuroTier som även handlade om energi och djurvälfärd. HKScan sparar hundratal mil i veckan med...
I dagens program berättar vi om vikten att förbereda sig inför en kris och på västerbottniska Väståkra gård har man byggt upp en småskalig gårdsförädling av den lättodlade grödan rörflen.
Ny vecka med lantbruksnytt börjar som vanligt med en rapport från spannmålsmarknaden och ett kortare nyhetssvep.
I dagens program berättar vi om Eima som slutar i dag och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser.
Rätt fodergiva till korna med en ny halmhack från Siloking och nu kan svenska lantbrukare får betalt för att lagra in kol i marken. Ny plattform öppnar i denna månaden....
Senaste inslagen
Kullatomater storsatsar
Frost i vårbruket
Tysk jordförbättringsprodukt
Nya regler kring växtskadegörare
Många motioner till LRF-stämma
Nysatsning i Bjuv
Svenska bönder kan gå miste om 75 miljoner
Nya maskiner från Pöttinger
Ökad plogförsäljning i Europa
Allt färre bönder
Genmodifierad potatis
Simris
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.