I dagens program följer vi med på charolaisuppfödarnas världskongress som nu för första gången har arrangerats i Sverige. Och i Köinge utanför Ullared utnyttjar Martin Johansson betet maximalt med rätt...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program startar vi vår valbevakning och första frågan att svara på är hur Sveriges självförsörjning ska se ut. Och så blir det även en titt på spannmålsmarknaden.
I dagens program tittar vi på ny teknik från Datalogisk som ger lantbrukaren en detaljerad bild över ogräsbeståndet i fältet. Något som ska kunna minska användandet av herbicider med upp...
I dagens program tittar vi på möjligheten att importera foder. Kan Bulgarien vara ett alternativ? Kanske. Den före detta lantbrukaren Kent Olsson tänker åtminstone försöka använda sina internationella kontakter för...
Idag rapporterar vi från Brunnby Lantbrukardagar. Och så träffar vi Sveriges bästa smågrisproducent. Kialtsdals lantbruk toppar Winpigs lista med 30,9 smågrisar per sugga och år.
I dagens Lantbruksnytt får vi lära oss om hur rätt kalkningsstrategi ger en ökad skörd och minskat skadetryck. Vi gör också ett besök hos Assarsson Trädgård, en tomatodlare som valt...
I dagens avsnitt följer vi med Sven-Olof Nilsson som redan nu börjat tröska höstkorn. Och så har vi kartlagt slakteriköerna. De flesta slakterierna har fullt resten av året.
I dagens måndagsintervju ska vi prata generationsskifte. Och så tittar vi på spannmålsmarknaden.
Senaste inslagen
Gotlandsstöd
Potatisbetning
Kullatomater storsatsar
Frost i vårbruket
Tysk jordförbättringsprodukt
Nya regler kring växtskadegörare
Många motioner till LRF-stämma
Nysatsning i Bjuv
Svenska bönder kan gå miste om 75 miljoner
Nya maskiner från Pöttinger
Ökad plogförsäljning i Europa
Allt färre bönder
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.