Idag sänder vi ett extra långt Lantbruksnytt om året som har gått. 45 minuter som summerar våra 262 program och över 500 reportage som gjort 2016.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I Lantbruksnytt på årets näst sista dag får du veta mer om hur lantbruket skulle påverkas om räntan går upp. Sedan kommer vi även att berätta om ny forskning som...
I dagens Lantbruksnytt redogör Eons marknadsanalytiker för vilket som är bäst, fast eller rörligt elpris. Och så redogör vi för när det är lönsamt att proteingödsla den egna foderspannmålen.
I dagens program besöker vi slakteriet Ello i Lammhult som ingår avtal om legoslakt för HK Scan och så tittar vi på några nya lagar och regler som berör lantbruket.
Nu vid årsskiftet summerar vi olika produktionsgrenar inom svenskt lantbruk, i dagens program besöker vi en lammproducent. Och så tittar vi lite på hur priset för majs, soja och oljeväxter...
Julaftonsupplagan av Lantbruksnytt innehåller bland annat en genomgång av spannmålspriserna under året som gått och så har vi besökt en mjölkgård som ökat produktionen när nya stallar tagits i drift.
Nöttköttåret 2016 var ett bra år, Lantbruksnytt har besökt gården Vita Klippan i Laholms kommun för att sammanfatta nötköttsåret som gått. Vi har också tittat på hur projektet med biogastraktorer...
I dagens program så summerar vi hur lönsamheten i grisbranschen varit i år och besöker Persgård i Halland. Dessutom berättar vi att Lantmännens digitaliseringstjänst LM2 är något försenad.
Senaste inslagen
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.