Vi börjar veckan med en uppdatering i de senaste händelserna på spannmålsmarknaden. Förhandlingarna kring EU:s förordning om naturrestaurering närmar sig ett slut. Och Livsmedelsproduktionen har höga dolda kostnader enligt FAO.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Dagens program är lite längre än vanligt då vi tar en titt på nya 9S från Massey Ferguson, en traktor som har världspremiär i dag på Agritechnica. Och som vanligt...
Lantbruksnytt tjuvstartar och är idag lördag redan på plats på Agritechnica. Vi får också höra om hur gödselmedel från slamaska nu kan bli verklighet i Helsingborg.
I fredagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om Moni Worldwides strategi för den svenska marknaden och om Veg of Lunds satsning på potatisbaserat köttsubstitut.
I dagens program om att att tillverkarna skulle kunna göra mer för att motverka stöder av elektronik och GPS-antenner på lantbruksmaskiner. Och EU kommer att öka livsmedelsexporten. Hållbarhet och andra...
Trots krav på regelförenklingar har det bara blivit värre, i dagens program presenterar HS Halland sina förslag inom mjölkproduktionen och så handlar det om att kommunerna kommer titta lite extra...
Klaravik går mot nytt rekordår då begagnatmarknaden växt i takt med att antalet nyregistrerade traktorer i Sverige minskat. Och två månader efter utbrottet av Afrikansk svinpest kring Fagersta är nästa...
Veckan med Lantbruksnytt inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden där rapsen fortsätter klättra.
Senaste inslagen
I år faller räntan
Tänk efter före vid vårbearbetningen
Mellangrödor rustar marken för extremväder
Livsmedelsberedskapen skall stärkas
I år faller räntan
Annorlunda såteknik
Förprövningarna ökade under 2023
Ovisst för maltkorn i nedplöjda betor
Risk för omsådd
Höstgrödor Halland
Trend: Godsen arrenderar ut mer
Mer med mindre – det ger perenna grödor
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.