Odlingskunskapen kommer till stor del vara digital framtiden. Hushållningssällskapet har fått stöd till att utveckla allvetande algoritmer för lantbruket. Och vi hör Sven Bengtsson, vd på Maskingruppen Staffanstorp summerar hur...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Landets fårproducenter upprörs över att Regeringen vill flytta norrländska genetiskt viktiga vargar till mellansvenska län. Och Crispr-potatisen finns redo för att börja odlas hos Lyckeby. Men får de negativt besked...
I dagens program möter vi ett nytt bolag som ska utveckla växtförädlingen inom potatis. Vi träffar också Hushållningssällskapet med anledning av att deras tjänst markkartering.se har vuxit rekordsnabbt.
I dagens program får Arla ge sin syn på ärendet mellan dem och Konkurrensverket och så pratar vi med Jordbruksverkets chefsveterinär om myndighetens pressade läge med tre allvarliga sjukdomar bland...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi att Arla riskerar miljonböter då konkurrensverket stämmer mejeriet för att ha samarbetat på ett otillåtet sätt i samband med en upphandling. Vi får även höra...
Lantbruksnytt inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden som återigen vänt uppåt
Vi sammanfattar nyhetsveckan i Svepet. Du hittar alla inslag och program här på vår hemsida.
I lördagens Lantbruksnytt kan vi berätta att det nu ska forskas mer kring afrikansk svinpest och utvecklandet av ett riskvärderingsverktyg. John Deere ser ut att sluta etta i den svenska...
Senaste inslagen
Fortfarande osäker framtid om skattebefrielsen på biogas
Bristande dokumentation vid installation av solceller
Autonomt lantbruk är bättre för alla
Skyddad EU-beteckning för Gotlandslins
Fälgen står emellan traktor och däck
Fortsatt god potential på höstrapsen
Kraftig resultatförbättring för Norrmejerier
Ny teknik genererar el dygnet runt
Lägesbild för Mycoplasma bovis
Potatissättningspremiär på Bjärehalvön
Spara tid och pengar med biologisk jordbearbetning
Gödselspridarna på fälten i februari
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.